torstai 6. lokakuuta 2016

Perinteiset syyspuuhat ja kuvat

Päivänä jos toisenakin on mielessä käynnyt, että pitäisi vielä kerätä vähän minttua, persiljaa ja lehtikaaalia talteen.
En tiedä kumpi kerkiää ensin; kylmä vai minä, viime yönä miinukset meni kolmeen ja risat. No lehtikaalinhan pitäisi vaan parantua pienestä kylmästä. 
Ihan viikon-parin sisään on kesäkukat kadonneet;
ensin sivummalle paraatipaikoilta, sitten jo purkit tyhjiksi ja eilen sain pottia pestyäkin. Ihan painepesurilla ja sadevedellä, olen liian laiska ja nuuka käyttääkseni lämmintä vettä, mäntysuopaa ja harjaa.
Ja noita sipuleita tulee taas laitettua, vaikka suunnilleen joka kevät manaan, että seuraavana syksynä ei laiteta mitään, kun useimmat epäkiitolliset eivät näyttädy kuin sen yhden kevään vaikka mitä Darwineja valitsisit.
No nyt maahan on uponnut pienikukkaista narsissi sekoitusta, kevätkurjenmiekkaa(ei tätä ole vielä ollutkaan) ja pallerolaukkaa. Vielä on odottamassa monta vuotta himoitsemani Cottage Garden sekoitus (englanninsinililja, lumikello, kirjopikarililja, 
narsissi February Gold, kevättähti).
 Jotain on pitänyt keksiä ja värkätä ankeille ulkoportaille;
metsäistä tunnelmaa pikkukuusilla, koivuilla ja sammalilla, lisäksi callunoita punaisina ja vihreinä.

Oven pielen iltojen iloksi hopealanka pataan tälläsin valosarjan.

4 kommenttia:

 1. Tosi kivat nuo pikku kuuset...ja tuo hopealankapata..:)

  VastaaPoista
 2. Syksy etenee vääjäämättä. Nätti lyhty ja kivat tikkaat.

  VastaaPoista
 3. Olen kanssa miettinyt mitä muuta terassille voisi laittaa kuin callunoita. Sulla oli kivoja ideoita. Ja tutuilta kuulostivat sinun sipulikukkamietteet. Postailin itsekin ajatuksiani sipulikukista viime viikolla. Jos käyt kurkkaamassa juttua blogistani kukkaetkaali.blogspot.com niin juttu löytyy otsikolla Vörtti. Tervetuloa :)

  VastaaPoista
 4. Ai niin yksi ihan tärkee juttu jäi kertomatta noista callunoista tossa korisssa hylyllä; se on istustus nro 5 tai jotain, istutin ne neljään eri astiaan ennen tuota koria, mutta ei vaan tominu, aina oli väärän kokoinen astia joko callunoille tai sitten tolle hylylle. Hermot meni, hulluna taas itseään piti, että miten viittiikin vaivautua moiseen :D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...